De fietstijden van Marte Meo

Ben je (nog) geen lid? Kom gerust eens met ons mee fietsen om te kijken of het wat voor je is. Wel vinden we het prettig als we voordat je komt wat gegevens van je hebben. Je wordt dan namelijk eerst opgegeven als introducé bij de NTFU, hiermee fiets je een maand lang gratis verzekerd mee tot een bedrag van 500 euro.
Je kunt je opgeven als introducé via de menuknop ‘contact’.

Dinsdagavond

Vanaf ongeveer half april 2019 starten we weer: Om 19:00 vanaf Lambeck, Appingedam.
Op dinsdag fietsen we standaard met 2 groepen: een ‘snelle’ en een ‘langzame’ groep. 
In het begin kunnen we, gezien het dan nog snel donker wordt, niet al te lang fietsen. Een voorlamp en achterlamp is verplicht vanaf zonsondergang, dus deze moet mee!
Doordat we steeds wat langer kunnen fietsen en we langzaamaan het tempo weer wat op gaan voeren, wordt de conditie na de winter weer mooi opgebouwd.

Mocht je overwegen je aan te sluiten bij de vereniging, dan is het aan te raden dit te doen vanaf de start van het seizoen.

Zondagochtend

Om 08:30 vanaf Albert Heijn, Appingedam

In principe is dit een toertocht, waarbij we niet al te snel fietsen. De behoefte is echter wel eens anders. We bekijken daarom ‘s morgens wat de aanwezige fietsers willen. Is er behoefte aan een snelle groep, dan zullen we in 2 groepen gaan fietsen.

We fietsen wisselende routes van ongeveer 100 km. Halverwege hebben we een stop voor koffie en appelgebak. Over het algemeen zijn we rond 13:00 weer terug.

Winterperiode

Tijdens de koudere en kortere dagen fietsen we wel ATB tochten.
Ook wordt er door een deel van de leden op de dinsdagavond gespind bij Sportcentrum Dijkman in Delfzijl of andere fitness centra in de buurt.
Bij goed weer en droge wegen wordt ook de racefiets wel gepakt.

Overige ritjes

Via whatsapp maken we overige afspraken om ritjes te fietsen. Zo gebeurt het dus regelmatig dat ook op overige dagen nog een groep gaat fietsen. 

 

Het weer

Delfzijl
12°
geheel bewolkt
Luchtvochtigheid: 93%
Windkracht: 1m/s WZW
Max 12 • Min 11
19°
Ma
18°
Di
17°
Wo
17°
Do
Weer in OpenWeatherMap