De fietstijden van Marte Meo

Ben je (nog) geen lid? Kom gerust eens met ons mee fietsen om te kijken of het wat voor je is, meld je voor die tijd wel even aan

Dinsdagavond

Om 19:00 vanaf bedrijventerrein Fivelpoort in Appingedam. Op de parkeerplaats net voorbij de fietstunnel. 
Op dinsdag fietsen we standaard met minimaal 2 groepen: een ‘snelle’ en een ‘langzame’ groep. De langzaamste groep mag zichzelf de ‘Latte Macchiato’ groep noemen, de sterksten zijn de ‘Espresso’ groep en de middengroep de ‘Cappuccino’ groep. 
 
In het begin kunnen we, gezien het dan nog snel donker wordt, niet al te lang fietsen. Een voorlamp en achterlamp is verplicht vanaf zonsondergang, dus deze moet mee!
Doordat we steeds wat langer kunnen fietsen en we langzaamaan het tempo weer wat op gaan voeren, wordt de conditie na de winter weer mooi opgebouwd.

Mocht je overwegen je aan te sluiten bij de vereniging, dan is het aan te raden dit te doen vanaf de start van het seizoen.

Zondagochtend

Om 08:30 vanaf Albert Heijn, Appingedam

In principe is dit een toertocht, waarbij we niet al te snel fietsen. De behoefte is echter wel eens anders. We bekijken daarom ’s morgens wat de aanwezige fietsers willen. Is er behoefte aan een snelle groep, dan zullen we in 2 of meer groepen gaan fietsen.

We fietsen wisselende routes van ongeveer 100 km. Halverwege hebben we een stop voor koffie en appelgebak. Over het algemeen zijn we rond 13:00 weer terug.

Overige ritjes – CYQL app

Alle leden van Marte Meo maken gebruik van de CYQL app. In deze app worden alle te rijden clubritten, te rijden ntfu tochten en extra te rijden ritten geplaatst. Elk lid kan zelf een rit toevoegen of zich aanmelden voor een rit.  
Bij de rit staan ook belangrijke details vermeld zodat je direct ziet of deze rit past bij jouw wensen. Denk hierbij aan: afstand van de tocht en snelheidswensen.  

Winterperiode

Tijdens de koudere en kortere dagen fietsen we wel ATB tochten. 
Ook wordt er door een deel van de leden op de dinsdagavond aan spinning gedaan. 
Bij goed weer en droge wegen wordt ook de racefiets wel gepakt.
Tegenwoordig is trainen via Swift ook helemaal in. 

 

Het weer