Verzekeringen

NTFU EN VERZEKERINGEN.
ONGEVALLENVERZEKERING EN DE FIETSSCHADEVERZEKERING VAN NTFU.

Voor NTFU leden is een ongevallenverzekering en een fietsschadeverzekering van toepassing. Die zijn uiteraard niet hetzelfde. Toch heerst er verwarring over de verschillen tussen deze producten. Een uitleg:

ONGEVALLENVERZEKERING

De ongevallenverzekering is alleen geldig voor NTFU-leden tijdens clubritten en NTFU-toertochten en -evenementen. Bij blijvende invaliditeit keert de verzekering uit aan de verzekerde fietser. Bij overlijden ontvangen je erfgenamen een bedrag. Het is van belang dat de vereniging alle clubritten opgeeft op fietssport.nl. Dit is vanaf 1 januari 2019 verplicht.

Alle ritten die geregistreerd staan in de CYQL-app zijn een officiele clubrit. Het is voor de ongevallenverzekering dus zeker van belang dat ritten hierin geregistreerd staan en dat elke fietser zich aanmeldt als je meefietst.

Rijd je buiten een verenigingsrit een tocht alleen of met fietsmaten en deze tocht is niet aangemeld bij CYQL, dan is de ongevallenverzekering dus niet van toepassing.

FIETSVERZEKERING

De fietsverzekering dekt schade aan je fiets en is 24/7 en in heel Europa geldig. Hiervoor hoeft de vereniging verder niets te doen.
Er zijn uitbreidingen mogelijk in de vorm van ‘carbonmodules’ en ook kun je het bedrag verhogen.

SCHADE

Uiteraard hopen we dat je nooit gebruik hoeft te maken van een van deze verzekeringen. Heb je toch schade meld dat dan zo spoedig mogelijk via je acount op de site van Fietssport.
Ook is de kleding van Kalas verzekerd: heb je schade aan je kleding, dan krijg je in veel gevallen korting op de aanschaf van een nieuw kledingstuk. In de CYQL app hebben we hier, voor onze leden, meer uitleg over staan.

MEER INFORMATIE

Raadpleeg voor meer informatie en de polisvoorwaarden de website.

disclaimer:
Aan de informatie die op deze webpagina staat vermeld, kan geen enkel recht worden ontleend. TC Marte Meo is niet aansprakelijk voor welke schade dan ook, die zou kunnen ontstaan als gevolg van het gebruik van, of het vertrouwen op deze informatie, of voor de gevolgen van de activiteiten die worden ondernomen op basis van deze informatie.

Het weer