Jan Jansen Classic, 25 juni

Beste fietsvrienden, hierbij ook een verslag van de Jan Jansen classic, gereden op zaterdag 25 juni, afstand 150 km.
Koert en ik waren vrijdagavond al vertrokken naar Bennekom, waar een overnachting voor ons was geregeld bij een broer van Peter. Fam De Harder woont op steenworp afstand van de finish. Ideaal, niet zo ideaal was dat Koert onze tas thuis had laten staan. Voor de nacht was nog wel wat te regelen door de fam. De Harder, maar een set fietskleding was niet op voorraad.
Gelukkig wisten we dat Erik de tocht ook ging fietsen. Via social Media wisten we hem te bereiken en hij was graag bereid om onze tas in Garrelsweer op te halen.
Dit betekende dat wij onze starttijd moesten aanpassen aan die van Erik, die met zijn vrinden (bende van Deurs?) ging fietsen. We besloten samen met de bende te gaan fietsen. Misschien ook wel zo veilig, we waren al gewaarschuwd voor wilde zwijnen en herten die daar in de bossen leven.
Gezamenlijk vertrokken we, in het begin was het erg druk. Na de 1e splitsing van de routes werd het wat rustiger en kon er wat beter door gefietst worden. Tijdens de klimmetjes wat het ieder op eigen tempo en bij de verzorgingsposten zagen we elkaar weer.
Verzorging was er om de 35 km, prima geregeld, heerlijke mueslibolletjes, bananen, snelle Jelles en sportdrank in overvloed. Bij de tweede post zelfs genoten van een heerlijk kopje Italiaanse tomatensoep. De route was schitterend, heel veel door het (soms) donkere bos en over de heide. Na 100 km bereikten we de Posbank met prachtig uitzicht.
Vanaf 14.00 uur begon het helaas te regenen en werden we door en door nat. De Italiaanse weg stond nog op het programma, een klinkerweggetje in het bos, met een percentage van ongeveer 7 %. Goed te doen, de afdaling was echter veel minder, spek en spek glad. Gelukkig kwamen we allen zonder te vallen en zelfs zonder lekke banden binnen. Misschien volgend jaar weer of wie weet dan de ATB-tocht (hel van Wageningen).