Virol Grunnens Alternatief, 26 juni 2016

Geachte fietsvrienden, hier even een kort verslag van de Virol Grunnes Alternatief. Deze toertocht werd op zondag 26 juni 2016 georganiseerd door Toer 80. Afstanden 80 en 120 km. Startplaats Scheemda.
Van Marte Meo waren Saskia, Cees, Jan Pieter, Roelof, Eisso en Menno aanwezig. Zij waren allen vanaf huis vertrokken. Omdat Uw dokter nog in de vakantiemodus stond heb ik mij op de startplaats laten afzetten door mijn chauffeur.
Bij de start (120) in Scheemda ontdekte Saskia dat de restanten van een slak vast zaten geplakt op de achterrem van haar Trek. Cees was zo dapper om deze troep te verwijderen en gooide dit bijna op de wielerschoenen van uw dokter. Ook kort na de start had Cees een gevecht met een slak die op zijn fiets vastzat, hierbij reed hij in een diepe kuil die in de weg zat waarbij Cees bijna ten val kwam. Roelof zag deze kuil ook te laat en kreeg door de harde klap weer last van zijn oude blessure. Roelof is hierna op eigen kracht terug gefietst naar huis. Menno mocht van de organisatie alleen de 80 km doen, fietsen met schijfremmen waren uitgesloten voor de 120 km.
De tocht was verder prima georganiseerd, de route door zuid oost Groningen was goed aangegeven. De route ging ook een stuk door Duitsland en de wegen waren daar van slechte kwaliteit. Hier hebben we even in de Duits taal lekker op gescholden. We reden 1 keer verkeerd maar na een paar honderd meter werd de Sas-SAs ingeschakeld. De Sas-Sas had zich al bewezen tijdens de winterfietselfstedentocht en ook nu weer gaf het feilloos aan hoe de juiste route liep. Door de harde wind was het toch een zware tocht geworden. Gelukkig was er een goede verzorgingspost met sportdrank en reepjes e.d. De dames van deze post zagen dat we er een beetje doorzaten en hebben ons ook nog moed ingepraat voor het laatste stuk. Na een fotomomentje onze route vervolgd richting finish. In Scheemda werd ons polsbandje losgeknipt en omgeruild voor een broodje hamburger. Samengevat: Prima toertocht, mooie route. Volgend jaar weer?

Total distance: 182.75 km
Max elevation: 5 m
Min elevation: -23 m
Total climbing: 283 m
Total descent: -302 m
Total time: 08:04:36