Winsumer Wierdentocht, 30 april 2016

Reetjes, loslopende honden en agressieve wilde konijnen.
Geachte fietsvrienden. Vanmorgen vond de 30-ste editie van de Winsumer Wierdentocht plaats. Van Marte Meo waren Ans, Saskia, Grietje, Kars, Klaas Jan, Marc, dhr. Groen, Koert, Menno en uw dokter aanwezig. (ben ik iemand vergeten?) Sander en Bart wilden graag eens met een echte club meefietsen en deden dit met veel plezier. Beiden waren na afloop erg enthousiast over het rijden bij onze club.
Opvallend was dat er vaak een rondje om de kerk werd gereden, dit terwijl er een mooie rechte weg langs het dorp liep. In Warffum was een perfect georganiseerde post waar eten, drinken en soep te krijgen was. Hier gingen Ans, Saskia, Koert en Menno richting Winsum om de 100 km vol te maken. De rest ging voor de 150 kilometer. Nadat Kars een tactische plas-stop had gemaakt op het viaduct van Huizinge kon er echt gas worden gegeven. Deze actie was Marc en Klaas Jan ontgaan, zij hadden net een grote groep van Noad ingehaald en gingen hierna full speed richting Winsum. Aangekomen in Winsum konden we terugkijken op een mooie rit waarbij Marc de kilometerprijs binnenhaalde, hij was vanmorgen vanaf zijn woonplaats vertrokken en heeft meer dan 200 km gefietst.
Opvallend bij deze tocht was dat er ’s morgens op route Onderdendam – Winsum een reebok op de weg stond. Ook onderweg werden we lastig gevallen door een loslopende hond die op een gegeven moment dwars door het peloton rende en het op Koert zijn Willier had gemunt. Na de rit nog even een cappuccino + appelgebak genuttigd. Hierbij zat ook een advocaatje met slagroom. Klaas Jan wist te vertellen dat een kennis van hem was aangevallen door bronstige wilde konijnen. Dit meisje woonde nabij een bos en was echt bang voor deze gevaarlijke beesten. Uw dokter vond dit een wel heel bijzonder verhaal en toen ik om uitleg vroeg bleek het niet te gaan om bronstige wilde konijnen maar om bronstige wilde zwijnen. De volgende keer zal Uw dokter de advocaat maar laten staan.
Sportieve groeten van Uw dokter.

Total distance: 110.59 km
Max elevation: 5 m
Min elevation: -4 m
Total climbing: 392 m
Total descent: -392 m
Total time: 04:46:27