Zondag 22 april, Fontana

De zon schijnt, het is nog wel fris. Een graadje of 8. Maar dit mag de pret niet drukken.  De meeste verschijnen in korte broek en een enkeling zelfs in een t-shirt, want; in de loop van de dag is ons 18 graden beloofd.
De wind komt uit het oosten, dus JP bedenkt ter plekke dat we naar Nieuweschans gaan en dat we ook nog een stukje de grens over gaan.
We staan vandaag met 15 man (eeh 13 man, 2 vrouw) aan de start in Appingedam, dus eigenlijk zouden we de groep moeten splitsen in 8 en 7. Alleen is de route naar Nieuweschans niet bij iedereen bekend dus besluiten we toch met de gehele groep te gaan fietsen.
Fietsen in een grotere groep is alleen lastiger dan fietsen in een wat kleiner groepje: na bochten ontstaan sneller gaten in de groep en ook heb je kans dat je net buiten de waaier valt omdat de weg niet breed genoeg is en je dus volop in de wind komt te fietsen.
Toch komen we als groep aan op onze bestemming, helaas is onze ‘stamkroeg’ dicht en moeten we uitwijken naar het hotel van Bad Nieuweschans. Echter worden we daar verwezen naar het gedeelte met het zwembad omdat we daar ook buiten kunnen zitten.
Allemaal voorzien van een persoonlijk polsbandje mogen we naar binnen en kunnen we gezellig op het terras plaatsnemen tussen de mensen in witte badjassen. Toch lekker ontspannend… Onder het genot van een goede kop koffie en een mooie punt mogen we nog wat aquajoggers aanschouwen. Onze dag kan werkelijk niet meer stuk.
Inmiddels is het toch goed warm geworden dus de armstukken kunnen uit.
Met de wind in de rug weer terug richting Delfzijl en nu maar hopen dat we dinsdag weer kunnen fietsen.

Total distance: 114.85 km
Max elevation: 4 m
Min elevation: -7 m
Total climbing: 385 m
Total descent: -379 m
Total time: 04:55:35